Haku on päättynyt. Katso avoimet haut täältä »
Haku auki 15.11.2020 saakka: Uuden rahoitusmallin tuloksellisuuden tutkiminen
Vaikuttavuussäätiö hakee uudessa rahoitushaussaan tutkimusryhmää arvioimaan säätiön oman Tandem Industry Academia -rahoituksen toimintaa ja onnistumista. Tutkimusryhmän tehtävänä on tutkia intensiivisellä otteella säätiön rahoittamia hankkeita tavoitteenaan ymmärtää public-private-partnership-tyyppisten hankkeiden prosesseja, yhteistyön muotoutumista ja tuloksellisuutta. Samalla tutkimuksessa tulisi arvioida säätiön toimintamallia rahoitettujen hankkeiden näkökulmasta.
Vaikuttavuussäätiön työn vaikuttavuuden viimekätinen mittari on sen työn kautta syntynyt tutkimuksen vaikuttavuus, erityisesti suhteessa yhteistyöhön elinkeinoelämän kanssa. Vaikuttavuuteen tähtääviä toimintamalleja on tärkeää arvioida, jotta rahoitustoimintaa voidaan kehittää mahdollisimman tulokselliseksi.
Vaikutukset voivat syntyä huomattavan pitkällä aikajänteellä. Nyt haetaan hanketta, jonka tehtävä on tutkia rahoituksen tuloksena syntyneen yhteistyön prosessia onnistumisineen ja haasteineen itse hankkeen kuluessa ja tuottaa tämän pohjalta aineistoa, jonka perusteella nykyistä rahoitusmallia voi arvioida ja kehittää. Tavoitteena on myös esittää perusteltu arvio säätiön rahoittamien hankkeiden vaikuttavuudesta tulevaisuudessa.
Haun kohteena olevan tutkimushankkeen kesto on noin kaksi ja puoli vuotta ajanjaksolla 1.1.2021–30.6.2023. Tutkimushankkeessa seurataan valikoiden säätiön rahoittamien yhteistutkimushankkeiden elinkaarta ja tuotetaan ennakoivaa tietoa odotetuista, myöhemmin realisoituvista tuloksista.
Hankkeen kokonaisbudjetin (sisältäen mahdolliset yleiskustannukset) tulee olla enintään 250,000 euroa siten, että se jakautuu kolmelle kalenterivuodelle ja mahdollistaa näin tutkimuksen kohteena olevien hankkeiden koko elinkaaren seurannan.
Taustaa Vaikuttavuussäätiön tehtävästä ja rahoituksesta
Vaikuttavuussäätiön tarkoitus on sen sääntöjen mukaan ”tukea yliopistojen ja tutkimuslaitosten tutkimuksen lippulaivatoimintaa ja huippututkimuksen public–private-yhteyksien vahvistamista. Edellä mainittua tarkoitusta toteuttaessaan säätiön tavoitteena on vahvistaa korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteyksiä elinkeinoelämään ja vahvistaa näin Suomen osaamisen ja uudistumisen perustaa pitkällä aikavälillä”.
Lisätietoja Vaikuttavuussäätiön tuoreesta Tandem Industry Academia -rahoituksesta, yhteistutkimushankkeista sekä säätiön tavoitteista löytyy täältä. Säätiön kokoama ohje odotetun vaikuttavuuden eri ulottuvuuksista löytyy täältä.
Hakuohjeet – Haku avoinna 15.10.–15.11.2020.
Kuka voi hakea rahoitusta?
Hakijana on suomalaista yliopistoa tai tutkimuslaitosta edustava vastuullinen tutkija (Principal Investigator). Vastuullinen tutkija täyttää hakulomakkeen. Tutkimuksen toteuttaa tutkimusryhmä. Päivitetty hakijaa koskeva selvennys 23.10.2020.
Mitä tuloksia hankkeilta odotetaan?
Tutkimushankkeessa seurataan valikoiden säätiön rahoittamien Tandem Industry Academia -tutkimushankkeiden elinkaarta ja tuotetaan ennakoivaa tietoa odotetuista, myöhemmin realisoituvista tuloksista
Kuinka pitkäksi aikaa rahoitusta myönnetään?
Haun kohteena olevan tutkimushankkeen kesto on noin kaksi ja puoli vuotta ajanjaksolla 1.1.2021–30.6.2023.
Mitä kuluja korvataan ja kuka rahoituksen saa?
Hankkeen kokonaisbudjetin (sisältäen mahdolliset yleiskustannukset) tulee olla enintään 250,000 EUR, siten, että se jakautuu kolmelle kalenterivuodelle. Rahoitus maksetaan kolmessa erässä, vuosittain rahoituksen saajana toimivalle organisaatiolle.
Mitä tietoja hakemuksessa kysytään?
Hakemus jätetään Vaikuttavuussäätiön sähköisen hakujärjestelmän kautta. Hakemuksessa kysytään hakijan (yliopisto tai tutkimuslaitos) sekä vastuullisen tutkijan ja tutkimusryhmän muiden jäsenten perustietoja. Vastuulliselta tutkijalta ja tutkimusryhmän muilta jäseniltä liitetään CV:et. Hakemuksessa pyydetään lisäksi antamaan hankkeen budjetti, lyhyt kuvaus hankkeesta sekä tutkimuspaikan suostumus. Lisäksi hakemukseen jätetään liitteenä tutkimussuunnitelma. Hakemus tehdään englanniksi.
Tutkimussuunnitelma
Tutkimussuunnitelmaan (korkeintaan 10 sivuaa viitteineen, PDF-tiedostana) pyydämme sisällyttämään seuraavat kohdat alla olevassa järjestyksessä:
- Title of proposal
- Objectives and ambition
- Concept and methodology
- Implementation: project work plan with deliverables and milestones
- List of participants and their relevant merits
- Project budget
- Ethics and security
- Publication of the results
Milloin hakijoille ilmoitetaan päätöksistä?
Päätökset valinnasta ilmoitetaan hakijoille keskiviikkona 16.12.2020.
Milloin hanke käynnistyy?
Hanke käynnistyy 15.1.2021–28.2.2021.